fbpx

НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ з міжнародною участю пам’яті академіка В.І. Грищенко до 90-річчя від дня народження

27.11.2018

27 листопада виповнилося 90 років від дня народження видатного вченого, засновника вітчизняної репродуктивної медицини, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата державних премій, академіка Валентина Івановича Грищенка.

Валентин Іванович присвятив життя медицині, більше 50 років працював в ХНМУ, очолював Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України. Він є автором понад 1000 наукових праць. Саме Валентин Іванович створив першу в Україні лабораторію репродукції людини (згодом перетворену в Клініку «Імплант», нині Клініка репродуктивної медицини імені академіка В.І. Грищенка). У 1990 році під керівництвом академіка В.І. Грищенка був проведений перший в Україні успішний цикл екстракорпорального запліднення (ЕКЗ).

На честь 90-річчя свого видатного засновника Клініка репродуктивної медицини ім. академіка В.І. Грищенка провела 2 грудня 2018 р. в Харкові Науково-практичну конференцію з міжнародною участю. Понад 200 лікарів з Харкова і всієї України зібралися в залі готелю Premier Palace Kharkiv. У ролі модератора Конференції виступив онук Валентина Івановича, професор Микола Григорович Грищенко, директор Клініки.

Перша частина конференції була присвячена спогадам про Валентина Івановича. Виступали знали і любили його люди — друзі, колеги, учні. Зворушливо розповідала про батька дочка академіка, Ольга Валентинівна Грищенко, завідуюча кафедрою перинатології, акушерства і гінекології Харківської академії післядипломної освіти, заслужений діяч науки і техніки України, професор.

Шану видатному земляку віддали:

С.А. Горбунова-Рубан, заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення

Ю.В. Сороколат, директор Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради

проф. А.М. Гольцев, директор ІПКіК НАН України

проф. В.В. Мясоєдов, проректор з наукової роботи ХНМУ

В.М. Бойчук, голова Вінницької філії ГО «Асоціація акушерів-гінекологів України»

д.м.н. В.К. Чайка, генеральний директор Донецького регіонального центру охорони материнства і дитинства

проф. В.П. Квашенко, головний лікар Медичного центру “Ilaya”

Л.І. Зуб, головний лікар Харківського пологового будинку №3

О.Л. Черняк, начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги жінкам і новонародженим Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради

Після перерви учасники мали можливість послухати наукові доповіді. Почесний гість заходу, відомий міжнародний фахівець в області допоміжних репродуктивних технологій, prof. Dov Feldberg (Ізраїль), прочитав захоплюючу лекцію про нові шляхи і передові технології у відборі ембріонів в ДРТ. Далі виступив проф. В.І. Медведь, завідувач відділенням внутрішньої патології вагітних ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України». Його доповідь була присвячена питанням багатоплідності після застосування ДРТ. Завершував конференцію виступ проф. Н.Г. Грищенко, директора Клініки репродуктивної медицини імені академіка В.І. Грищенка, професора кафедри акушерства і гінекології №2 ХНМУ, завідувача кафедри акушерства і гінекології медичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна, головного позаштатного спеціаліста з репродуктивної медицини Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради. Микола Григорович розповідав про передімплантаційне генетичне тестування, про селективне перенесення одного ембріона, про роботу та досягнення Клініки.

Ми дякуємо всім присутнім на заході і сподіваємося, що всі учасники Конференції отримали нові і корисні для себе знання, обмінялися враженнями та ідеями!

Найближчим часом ми опублікуємо відео і фото звіт про конференцію.

Клініка Грищенка відкривається в м. Вінниця
03.04.2024
Раді повідомити про те, що Клініка ЕКЗ академіка Грищенка в м. Вінниця відкривається ...
Читати повністю
Прийом Луцької Л.І. в Харкові
21.03.2024
З початком повномасштабного вторгнення рф багато українців вимушені були змінити місто ...
Читати повністю
Прийом репродуктолога в м. Запоріжжя
15.02.2024
Мрія про щасливе батьківство іноді потребує допомоги кваліфікованого фахівця. Репродуктолог – ...
Читати повністю

Записатися на прийом

    «Перше знайомство з репродуктологом»

    Консультація гінеколога-репродуктолога, УЗД органів малого таза (фолікулометрія, оцінка стану ендометрія)

    Поля, позначені зірочкою, обов'язкові для заповнення

    Натиснувши кнопку «Записатися», я даю згоду на обробку персональних даних