fbpx

Унікальний проект арт-терапії

25.02.2020

Ми віримо в диво

Клініка академіка Грищенка – це не просто медичний заклад. Це без перебільшення наш дім. Ми хочемо, щоб наші пацієнти та гості відчували теплоту та турботу в його стінах.  Іноді одного слова, погляду, щирої посмішки, цукерки в долоньці, квітки у вазі буває достатньо, аби серце забилося швидше. Позитивні емоції – це ж теж ліки!

Клініка академіка Грищенка має велику кількість партнерів з медичної та інших сфер. Сьогодні ми хочемо анонсувати унікальний проєкт, який ми починаємо з прекрасною людиною, талановитим художником Наталею Бендус-Петровською. Ми сподіваємося, що її теплі та зворушливі картини допоможуть створити у клініці особливу атмосферу. Нехай 2020 буде роком арт-терапії.

Наталя живе у Харкові. З самого дитинства вона займається творчістю, у якій вбачає сенс свого життя.  У художниці академічна освіта у сфері образотворчого мистецтва. Але в той же момент в її роботах є дитяча безпосередність, незатьмарене сприйняття дійсності, яскравість фарб. Вона пише дитячі образи так, що розумієш,  ̶  вона розмовляє з малюками однією мовою.

Наталя оформлює дитячі книги, бере участь в художніх виставках в Україні та закордоном. Її роботи зберігаються в приватних колекціях в Україні, США, Росії, Німеччині та Ізраїлі. Художниця працює аквареллю, гуашшю, пастеллю і маслом.

Наталя дарує у своїх роботах найкращі миті життя: те, що одразу змушує її брати пензлик та малювати. Це картини-мрії, картини-казки, картини-спогади. Найчастіше імпульсом до створення нової роботи може бути просто гарна квітка, чудернацька хмаринка або посмішка малюка. Головні персонажі у творчості художниці – діти. Улюблений вік – 2-3 роки. «Вони кумедні й найулюбленіші» – каже художниця. Для неї це маленькі, але чисті та щирі люди, які ростуть та змінюються. Дуже часто діти на картинах Наталі літають. Це символ окриленості, душевного зростання та мрії.

На старті нашого з Наталією проєкту ми провели невелике інтерв’ю, в якому задали питання про її творчість та участь в нашому арт-проєкті.

Як Ви думаєте, що таке бути батьками?

На мій погляд, бути батьками – це велика відповідальність та праця, але й велике щастя. Клопоти, жертовність, уміння думати про іншу людину так само необхідне, як шахісту прораховувати свої дії на кілька кроків вперед, бути одночасно психологом, педагогом, медсестрою, кухарем та прибиральницею:)

Чому головні образи Вашої творчості –діти?

В моїй творчості образи дітей – це символ духовної чистоти, щирості та радості.

Чому Ви погодилися взяти участь у нашому проєкті?

Тому що мені хочеться внести свій посильний вклад в гарну справу, що робить ваша клініка. Я буду щаслива, якщо мої картини, які будуть  виставлені в клініці, подарують пацієнтам посмішку та додадуть їм сил.

Що Ви можете побажати тим парам, що впродовж довгих років не можуть стати щасливими батьками?

Звичайно ж, мені хочеться побажати цим людям щастя та віри задля досягнення заповітної мрії. Нехай вдача буде прихильна до них, професіонали клініки допоможуть їм пройти цей нелегкий шлях до щастя.

На завершення представлення арт-проєкта Клініки академіка Грищенка хочемо навести слова художниці, якими вона описує одну з своїх дивовижно зворушливих картин: «Ми віримо в диво, ми сподіваємося, ми віримо в найкраще. Ось такий посил в цій роботі. А тут теж диво – вони [малюки] сидять на ялинці, вони самі маленькі як іграшки –  й це диво, тому що вони на ялинці сидять».

 

Акція: консультація мамолога у м. Львів
19.04.2024
Піклування про здоров’я - процес постійний, делікатний і вимагає професійної допомоги. Клініка ...
Читати повністю
Клініка Грищенка відкривається в м. Вінниця
03.04.2024
Раді повідомити про те, що Клініка ЕКЗ академіка Грищенка в м. Вінниця відкривається ...
Читати повністю
Прийом Луцької Л.І. в Харкові
21.03.2024
З початком повномасштабного вторгнення рф багато українців вимушені були змінити місто ...
Читати повністю

Записатися на прийом

    «Перше знайомство з репродуктологом»

    Консультація гінеколога-репродуктолога, УЗД органів малого таза (фолікулометрія, оцінка стану ендометрія)

    Поля, позначені зірочкою, обов'язкові для заповнення

    Натиснувши кнопку «Записатися», я даю згоду на обробку персональних даних